Erfgoeddag 24 april 2022

Posted: 23 apr 2022
Category: Evenementen

In het Sint Barbarazaaltje is op 23-04-2022 de tentoonstelling van schoolfoto’s geopend en heeft er openingsreceptie plaatsgevonden voor het nieuwe Kindermuseum of een betere omschrijving het “Museum van het kindzijn” (leren en spelen zoals toen).

Dit nieuwe museum, toont het kind-zijn tijdens de jaren 30 – 40 van de vorige eeuw. Het leren en spelen zoals toen. Het is ondergebracht in het 2de gedeelte van de tweewoonst naast het museum van de Mijnwerkerswoning. Voor die gelegenheid zijn een aantal gasten uit onze gemeente uitgenodigd en als speciale gast konden we Minister Meryame Kitir verwelkomen. Als kind is zij trouwens hier in de tuinwijk opgegroeid en heeft ze ook op de meisjesschool vlak in de buurt de lagere school gevolgd.

Toespraken ter gelegenheid van deze opening: Michel Meulenmans, Voorzitter Stichting Erfgoed Eisden, Corrie Bemelmans, Schepen van Cultuur, Jan Kohlbacher, medestichter, bezieler Stichting Erfgoed Eisden, Meryame Kitir, Federale Minister van ontwikkelingssamenwerking.

Na deze openingsreceptie bezocht het gezelschap het nieuwe Museum van het kindzijn. Lees hier het artikel dat in HLN hierover verschenen is.

De tentoonstelling van schoolfoto’s in het St. Barbara zaaltje

Erfgoeddag in Eisdendorp

Ook in Eisdendorp is ter gelegenheid van erfgoeddag een tentoonstelling van de schoolfoto’s uit Eisdendorp ingericht in de Sint Willibrorduskerk.

Bezoekersaantallen op zondag 24 april 2022.
Sint-Barbarazaal (10-18u)            150 pers.
(kinder)museum (10-18u)           300 pers.
Sint-Willibrordusk. (10-18u)         91 pers.

Tevens is deze vernieuwde website van de stichting officieel on line gezet en voorgesteld
erfgoedeisden.be

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten